OM OSS

Vi är ett familjeföretag som idag drivs i andra generation. Vi har funnits sedan 1956 och är idag ett av de mest erfarna sliperierna i Sverige.

Alex startade firman 1956 i Kristianstad, där den fortfarande ligger. Lite senare kom sonen Jim med i bilden. Jim började jobba direkt efter lumpen och tog över verksamheten när Alex gick i pension. Även om Jim redan som 3-åring ofta följde med sin pappa till slipverkstan som även heter Alex Finmekaniska.

Vår slipmästare är idag Jim som själv har över 50 års erfarenhet av yrket och är andra generationens slipmästare!Vi erbjuder ett hantverk som bygger på skicklighet och passion. 

Vi slipar med skicklighet och passion

Vi anlitas frekvent av kockar, restauranger, slakterier, matbutiker, företag, kommuner och privata kunder m.fl. Ja i stort sett alla branscher och där det behövs produkter som ska vara skarpa.

Mobirise


Vi har sedan starten haft nöjet att slipa tusentals knivar, saxar, kvarnsett och allt annat man kan tänka sig.
Har ni frågor eller fundering om det går att slipa? Hör av er till oss så får ni svar. 

Orsaken att vi har många trogna stamkunder är att vi är skickliga på det vi gör. Vi knyter an till den fantastiska tradition som finns bland knivslipare, skärslipare, knivmakare.

Vi slipar efter dina önskemål och preferenser. Har du inga önskemål så slipar vi som den var slipad innan, eller enligt vår erfarenhet av vad som är bäst.


Mobirise

© 2023 Allslipning